Wat is 2toDrive?

Wat is 2toDrive?

Wil je graag vanaf je 16,5 beginnen met rijlessen? Dit kan met 2toDrive! Eerst volg je rijlessen en vanaf je 17e verjaardag kan je beginnen aan je rijexamen. Als je geslaagd bent mag je tot je 18e verjaardag de weg op onder begeleiding van jouw zelfgekozen coach(es). Dus hoef je niet meer tot je 18e te wachten voordat je achter het stuur mag kruipen. Supergaaf toch? 2toDrive is een traject waarbij je onder begeleiding van je rijcoach rijervaring opdoet. Door een gebrek aan rijervaring zijn jongeren en beginnende bestuurders vaker betrokken bij ongelukken dan dat ervaren bestuurders dat zijn. 2toDrive zorgt ervoor dat je tijdens je rijlessen onder relatief veilige omstandigheden rijervaring kan krijgen.

Waarom rijden onder begeleiding?

De SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) heeft onderzocht dat bij 20% van alle ernstige ongevallen jongeren betrokken zijn. Terwijl de groep beginnende bestuurders een klein gedeelte is van alle weggebruikers. Wanneer 2toDrive ingevoerd wordt in heel Nederland kan dit tot 16 verkeersdoden minder per jaar leiden, volgens het SWOV. In Duitsland is een soortgelijk experiment geweest. Dit experiment heeft ervoor gezorgd dat er minder ongevallen en boetes zijn onder de autorijdende jongeren.

Hoe werkt het?

  1. Vanaf je 16e mag je starten met het halen van je theorie-examen.
  2. Als je 16,5 jaar bent mag je praktijklessen gaan volgen. Ook kun je de begeleiderspas aanvragen.
  3. Vanaf je 17e verjaardag mag je rijexamen doen.
  4. Als je je rijbewijs hebt gehaald mag je tot je 18e in een auto rijden. Maar wel samen met je coach(es)
  5. Vanaf je 18e verjaardag mag je helemaal alleen de weg op.

 

 

Share this post